Rådgivning landmåling

Om denne guiden


Eiendomsundersøkelser er avgjørende når det gjelder valg av hus. Når du kjøper et hus, må du ansette en autorisert landmåler for å organisere en husundersøkelse og presentere en rapport om eiendommens tilstand. SendAnbud.no har laget denne veiledningen om oppmåling for å gi deg alt du trenger å vite.

Uansett hvilken undersøkelse du velger, trenger du at landmåleren din er autorisert. Reguleringsorganet for landmålere og vil bety at de er fullt kvalifisert og klarert. Vi tar en titt på hva Kartverket er for å hjelpe deg med å finne en pålitelig landmåler.

Oppmåling kan virke skremmende, spesielt hvis du skal kjøpe ditt første hjem. Vår oppmålingsguide vil utforske hva som er en autorisert landmåler for å sikre at du er fullt forberedt på tjenesten og prosessen med å gjennomføre en eiendomsundersøkelse.

Når du forstår prosessen og viktigheten av å ha en eiendomsundersøkelse, må du bestemme hvilken undersøkelse som er best for deg. Vår artikkel om hvilken type undersøkelse jeg trenger, vil utforske hvert eiendomsundersøkelsesalternativ og fremheve hvilken eiendomstype det er best egnet for.

Etter at du har lært deg den beste undersøkelsestypen, er det på tide å ansette en eiendomsinspektør. Det er visse akkrediteringer og faktorer å se etter når du ansetter en landmåler, vi inkluderer dem gjennom vår oppmålingsguide, spesielt i artikkelen vår om hvordan du finner en landmåler.

Ved å ha all viktig informasjon på ett sted, med fokus på Kartverket, hva er en landmåler, den beste undersøkelsen for deg og ansette en landmåler, vil du være fullt forberedt. Etter å ha lest gjennom hele guiden, håper vi at du vil føle deg trygg på hva du kan forvente når du har en eiendomsundersøkelse.

1. Hva er kartverket?

Kartverket er det offisielle organet for landmålere. De utsteder og overvåker de høyeste globale standardene som medlemmene deres må følge innen land, eiendom, infrastruktur og byggefag.

Les artikkelen

2. Hva er en landmåler?

SendAnbud.no har laget en nyttig guide for å forklare hva en chartret landmåler er og hvordan det vil være til nytte for deg å ansette en.

Les artikkelen

3. Hva gjør en landmåler og hva ser han etter?

En eiendomsinspektør vil undersøke alle synlige aspekter i og utenfor eiendommen du kjøper for å synliggjøre problemer eller potensielle fremtidige risikoer. I de fleste tilfeller undersøker de plasser i eiendommen som de lett kan få tilgang til med mindre de har tillatelse fra selger.

Les artikkelen