Flytte til Spania?

Sammenlign og spar opptil 50 % av kostnadene ved flytting til Spania

Spania er en av de mest populære flyttedestinasjonene for norske folk. Det er flere flyplasser og skipshavner samt et enormt vei- og jernbanenettverk som gjør en flytting til Spania til en enkel oppgave for det internasjonale flyttefirmaet du har valgt med å flytte til Spania.

Det er mye som skal til for å velge riktig firma for flytting til Spania, men heldigvis for deg er du på rett sted.

Du kan sammenligne internasjonale flyttinger med SendAnbud.no og motta tilbud fra opptil 3 lokale selskaper som vil passe dine behov. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut skjemaet, så tar vi det derfra.

Frakt til Spania - Dine transportalternativer

Det er flere alternativer å velge mellom når du skal flytte til Spania og trenger å finne ut den mest passende måten å sende varene på.

Frakt pleier å være den mest kostnadseffektive måten å få varene dine til utlandet på, enten du bestemmer deg for å dele med et samlast eller velger en egen flyttebil for eget bruk. Når du velger fraktfraktalternativet, vil ditt valgte flyttebyrå samle varene dine for deg og levere dem til ditt nye sted, eller jobben vil bli sendt til et pålitelig samarbeidspartner som spesialiserer seg på flytteoppdrag til Spania.

# Veifrakt 

Mange bestemmer seg for å velge veifrakt til Spania når de sender varer, med flyttefirmaer som henter varene dine hos deg og benytter seg av Europas enorme vei- og jernbanenett for å transportere dem trygt.

# Samlast 

Du vil kunne spare betydelige beløp på de totale kostnadene ved å flytte varene dine til Spania ved å velge samlast. Dette betyr at du har en andel av en beholder å fylle, perfekt for de som bare flytter en liten mengde gjenstander.

# Flyfrakt 

Hvis du har en mindre sending eller trenger rask tilgang til varene dine, kan det være lurt å bruke en flyfrakt til Spania. Dette kan være dyrere, men også utrolig praktisk. Det kan også være lurt å sende noen få varer via denne metoden og dirigere de andre via sjøen.

# Snakk med fagfolk

Å få ting riktig kan virke vanskelig, men når du har et ekspert flyttefirma til å hjelpe deg, kan du unngå mange av fallgruvene som følger med å flytte eiendelene dine og arrangere frakt til Spania.


Forbud og restriksjoner når du flytter til Spania

Det er viktig at du undersøker spanske tollregler i forkant av reisen, så la oss dekke det grunnleggende.

Ting å unngå 

De fleste varer vil ikke forårsake noen problemer, men du kan støte på problemer når du overfører noen varer, selv når de overføres innenfor EU. Gjenstander som bør unngås inkluderer brennbare stoffer og varer, skytevåpen og ammunisjon uten lisens, farlige gjenstander, alkohol og tobakk over din personlige grense, støtende materiale, matvarer inkludert lett bedervelige og ikke-bedervelige varer pluss planter og plantemateriale uten plantesertifikat.

Forbudte varer 

Det er flere andre gjenstander du er forbudt å ta med inn i landet, for eksempel elfenben, farlige og ufarlige kjemikalier og asbestfibre.

Nytt og antikviteter 

Alle kunstverk eller antikviteter som du planlegger å selge vil påløpe avgifter med mindre de er mer enn 100 år gamle og sendes som personlige gjenstander. Nye møbler som koster mer enn € 3000 vil bli pålagt toll.

Unngå toll 

De fleste varer kan tas med inn i landet uten spanske tollformaliteter hvis du har betalt skatt eller moms da du kjøpte varene, eller hvis du har eid dem i mer enn seks måneder. Det er ingen tollavgifter på personlige varer som du har eid i minst tre måneder, eller seks hvis du ikke er bosatt i EU.

Dokumenter du trenger Du trenger passet ditt, et tolldeklarasjonsskjema, en inventar på spansk og et norsk pass.

Pakking for flyttingen til Spania - ting du bør vurdere

Vi anbefaler på det sterkeste at du sørger for at varene dine er så trygge og sikre som mulig når du skal flytte, og her er noen måter å gjøre det på.

Start tidlig 

En måte å unngå betydelig stress på er å starte pakkeprosessen tidlig, siden pakking kan ta mye lengre tid enn du først forventet. Å bruke så mange små bokser som mulig er et godt trekk, siden det vil gjøre transportprosessen mye enklere, så prøv å gjøre vekten av individuelle bokser så liten som mulig.

Forbered på forhånd 

Merk boksene dine Alle bokser skal være tydelig merket med informasjon om hva som er inni og hvilket rom de er for. Hvis esker inneholder skjøre gjenstander, merk dem på riktig måte.

Grunnleggende regler for gjenstandsbevaring

Plasser de tyngste gjenstandene mot bunnen av hver boks slik at lettere varer kan hvile på toppen. Bruk bobleplast for å beskytte gjenstander som kan knuses, og bruk puter og tepper for å unngå å skade møbler.

Ta vare på viktige dokumenter 

Sørg for at du oppbevarer viktige dokumenter. Husk å ha dokumenter du trenger under prosessen med deg til enhver tid, trygt oppbevart i en mappe.

Snakk med fagfolkene 

Mange flyttefolk velger å bruke profesjonelle flyttefolk for å gjøre prosessen smidigere. Profesjonelle flyttefirmaer kan også bruke spesialutstyret sitt slik at uforutsette utgifter og skader kan unngås. Våre internasjonale flytteguider inkluderer en god del råd om trygg flytting av eiendelene dine til Spania.

Importere motorkjøretøyer til Spania

Her er det grunnleggende hvis du vil importere kjøretøyet til Spania.

#Ta med din gamle bil 

Du trenger ikke betale moms på noen bil du tar med til Spania hvis du har eid den i minst seks måneder og flytter fra et annet EU-land.

#Nye koster mer 

Nye kjøretøy er underlagt 21 % moms, og ikke-EU-borgere må betale 10 % ekstra i importavgift.

#Husk å registrere deg 

Du må registrere ethvert kjøretøy utenfor EU umiddelbart, men vil ha seks måneder på deg til å registrere et som er importert fra et EU-land. Du må betale registreringsavgiften offisielt kjent som Impuesto Especial sobre Determinados Medios de Transporte uansett hvor du flytter fra. Kostnaden for å importere bilen din til Spania vil bli bestemt av faktorer som bilens utslipp og verdi.


Ta med kjæledyrene dine til Spania

Selv om du er velkommen til å ta med kjæledyr til Spania, er det visse regler og forskrifter du må være klar over.

Husk dette 

Du trenger de riktige papirene for alle landene du planlegger å passere gjennom på vei til Spania, og kjæledyret trenger en ISO-mikrochip og vaksineres for ulike sykdommer, inkludert rabbis.

Vaksinasjon og mikrochips 

Vaksinasjonen må ha funnet sted minst 21 dager før reisen, men ikke mer enn ett år. Skulle kjæledyret ha blitt vaksinert før brikken ble satt inn, må de vaksineres på nytt. Du trenger din egen mikrobrikkeskanner hvis brikken ikke er ISO 11784/11785-kompatibel. Du trenger også et vedlegg II for Spania-sertifikat for kjæledyret ditt.

Alder og raser 

Hvis katten eller hunden din er mindre enn tre måneder gammel, trenger de ikke å vaksineres, men det kan være andre regler du må oppfylle når du flytter kjæledyr til Spania. Noen hunderaser har for eksempel ikke lov til å komme inn i Spania.

Mens du reiser 

Du kan trenge en spesiell reisebeholder hvis du reiser til Spania med fly, og du må sørge for at kjæledyret ditt har nok mat og vann. Sørg for at du leser og forstår IATA-kravene for spansk kjæledyrimport før du reiser. Du vil normalt kunne ta med deg en liten katt eller hund i kabinen hvis flyturen er under ti timer.

Kjæledyrpass 

Hvis du reiser fra EU, trenger du et kjæledyrpass. Kjæledyrspass inkluderer informasjon som navn og adresse, en beskrivelse av dyret, mikrobrikkenummeret og vaksinasjonsdatoer samt veterinærens signatur. Det er også lurt å investere i kjæledyrforsikring når du flytter hunder til Spania eller transporterer andre typer dyr.


Typer oppholdstillatelser i Spania

Hva du trenger å vite om å bo i Spania.

#Tillatelser 

Som norsksk statsborger trenger du ikke arbeidstillatelse, men bør søke om spansk oppholdstillatelse. Tillatelsen vil bli brukt til identifikasjon og til bevis på adresse.

Registrer deg for en NIE Nummer Du trenger et NIE-nummer for å åpne en bankkonto, registrere skatter og foreta eiendomstransaksjoner i Spania.

Ikke en EU-borger? En midlertidig oppholdstillatelse lar deg bli i Spania i mellom nitti dager og fem år, og du må kanskje søke om denne tillatelsen hvis du ikke er EU-borger. Ikke-EU-borgere som ønsker å bli i Spania i mer enn fem år kan søke om permanent oppholdstillatelse.

#Permanent opphold i Spania 

Du kan kanskje få permanent opphold hvis du har bodd i Spania i fem år uten uregelmessig utreise fra landet. I noen tilfeller trenger du ikke å ha bodd i landet i fem år for å få permanent oppholdstillatelse, for eksempel hvis du har en spesiell tilknytning til Spania eller er spansk men har mistet spansk statsborgerskap, er gift med en spansk statsborger eller har avhengige spanske barn.

Dine bankkontoer, verktøy, videresending av post og abonnementer

Hva du trenger å vite om regninger, verktøy og banker i Spania.

EU-borgere 

Som EU-borger bør du ikke ha noen reelle problemer med å åpne en bankkonto i Spania. Dokumenter som du vanligvis trenger for å åpne kontoen din inkluderer passet ditt, bevis på adresse og ansettelsesstatus og NIE.

Ikke-EU-borgere 

Ikke-EU-borgere må fremvise sin spanske arbeidstillatelse og bevise registreringen. Sjansene dine for å få en spansk bankkonto vil forbedres hvis du har en arbeidskontrakt og en detaljert økonomisk historikk.

Videresending av post 

Du bør kunne få posten videresendt til deg fra Norge i opptil ett år og må betale litt til Posten Norge for videresending av post til Spania.

Hvem skal du fortelle? 

Sørg for at du informerer Skatteetaten og Folkeregisteret om at du forlater landet og fortell leverandørene om adresseendring når du skal flytte.

Etablere deg i Spania 

Du bør etablere opp de nye behovene dine rundt 3-4 uker før du flytter. Siden ditt nye hjem sannsynligvis vil være koblet til leverandører av vann, elektrisitet og gass, burde ikke hele prosessen være mer komplisert enn den ville vært hvis du skulle flytte til en annen adresse i Norge.