Flytte til Frankrike?

Sammenlign og spar opptil 50 % av kostnadene ved flytting til Frankrike

Spania er en av de mest populære flyttedestinasjonene for norske folk. Det er flere flyplasser og skipshavner samt et enormt vei- og jernbanenettverk som gjør en flytting til Frankrike til en enkel oppgave for det internasjonale flyttefirmaet du har valgt med å flytte til Frankrike.

Det er mye som skal til for å velge riktig firma for flytting til Frankrike, men heldigvis for deg er du på rett sted.

Du kan sammenligne internasjonale flyttinger med SendAnbud.no og motta tilbud fra opptil 3 lokale selskaper som vil passe dine behov. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut skjemaet, så tar vi det derfra.

Frakt til Frankrike - Dine transportalternativer

Det er flere alternativer å velge mellom når du skal flytte til Frankrike og trenger å finne ut den mest passende måten å sende varene på.

Frakt pleier å være den mest kostnadseffektive måten å få varene dine til utlandet på, enten du bestemmer deg for å dele med et samlast eller velger en egen flyttebil for eget bruk. Når du velger fraktfraktalternativet, vil ditt valgte flyttebyrå samle varene dine for deg og levere dem til ditt nye sted, eller jobben vil bli sendt til et pålitelig samarbeidspartner som spesialiserer seg på flytteoppdrag til Frankrike.

#Veifrakt 

Mange bestemmer seg for å velge veifrakt til Frankrike når de sender varer, med flyttefirmaer som henter varene dine hos deg og benytter seg av Europas enorme vei- og jernbanenett for å transportere dem trygt.

#Samlast 

Du vil kunne spare betydelige beløp på de totale kostnadene ved å flytte varene dine til Frankrike ved å velge samlast. Dette betyr at du har en andel av en beholder å fylle, perfekt for de som bare flytter en liten mengde gjenstander.

#Flyfrakt 

Hvis du har en mindre sending eller trenger rask tilgang til varene dine, kan det være lurt å bruke en flyfrakt til Frankrike. Dette kan være dyrere, men også utrolig praktisk. Det kan også være lurt å sende noen få varer via denne metoden og dirigere de andre via sjøen.

#Snakk med fagfolk

Å få ting riktig kan virke vanskelig, men når du har et ekspert flyttefirma til å hjelpe deg, kan du unngå mange av fallgruvene som følger med å flytte eiendelene dine og arrangere frakt til Frankrike.

Forbud og restriksjoner når du flytter til Frankrike

Det er viktig at du undersøker spanske tollregler i forkant av reisen, så la oss dekke det grunnleggende. 

Ting å unggå

De fleste varer vil ikke forårsake noen problemer, men du kan støte på problemer når du overfører noen varer, selv når de overføres innenfor EU. Gjenstander som bør unngås inkluderer brennbare stoffer og varer, skytevåpen og ammunisjon uten lisens, farlige gjenstander, alkohol og tobakk over din personlige grense, støtende materiale, matvarer inkludert lett bedervelige og ikke-bedervelige varer pluss planter og plantemateriale uten plantesertifikat.

Forbudte varer 

Det er flere andre gjenstander du er forbudt å ta med inn i landet, for eksempel elfenben, farlige og ufarlige kjemikalier og asbestfibre.

Nytt og antikviteter 

Alle kunstverk eller antikviteter som du planlegger å selge vil påløpe avgifter med mindre de er mer enn 100 år gamle og sendes som personlige gjenstander. Nye møbler som koster mer enn € 3000 vil bli pålagt toll.

Unngå toll 

De fleste varer kan tas med inn i landet uten spanske tollformaliteter hvis du har betalt skatt eller moms da du kjøpte varene, eller hvis du har eid dem i mer enn seks måneder. Det er ingen tollavgifter på personlige varer som du har eid i minst tre måneder, eller seks hvis du ikke er bosatt i EU.

Dokumenter du trenger Du trenger passet ditt, et tolldeklarasjonsskjema, en inventar på fransk og et norsk pass.

Hva du trenger autorisert 

Gjenstander som kunstverk og antikviteter vil trenge autorisasjonssertifikater, mens de fleste klær laget av beskyttede dyr vil kreve spesiell autorisasjon. Det er også komplekse krav og restriksjoner når det gjelder kjøtt og meieriprodukter. Anlegg kan trenge tillatelser, mens skytevåpen og ammunisjon vil kreve autorisasjon fra det franske forsvarsdepartementet.

Gjør dine undersøkelser 

Hvis du er usikker på hva du er og ikke har lov til å ta inn i landet, sørg for at du gjør undersøkelser på forhånd. Det er mange nyttige ressurser tilgjengelig på nettet som kan gi deg alle rådene du trenger om tollregler i Frankrike, slik at du kan unngå uforvarende forsøk på å importere noe du ikke har lov til å ta med deg.

Pakking for flyttingen til Frankrike - ting du bør vurdere

Vi anbefaler på det sterkeste at du sørger for at varene dine er så trygge og sikre som mulig når du skal flytte, og her er noen måter å gjøre det på.

Start tidlig 

En måte å unngå betydelig stress på er å starte pakkeprosessen tidlig, siden pakking kan ta mye lengre tid enn du først forventet. Å bruke så mange små bokser som mulig er et godt trekk, siden det vil gjøre transportprosessen mye enklere, så prøv å gjøre vekten av individuelle bokser så liten som mulig.

Forbered på forhånd 

Merk boksene dine Alle bokser skal være tydelig merket med informasjon om hva som er inni og hvilket rom de er for. Hvis esker inneholder skjøre gjenstander, merk dem på riktig måte.

Grunnleggende regler for gjenstandsbevaring

Plasser de tyngste gjenstandene mot bunnen av hver boks slik at lettere varer kan hvile på toppen. Bruk bobleplast for å beskytte gjenstander som kan knuses, og bruk puter og tepper for å unngå å skade møbler.

Ta vare på viktige dokumenter 

Sørg for at du oppbevarer viktige dokumenter. Husk å ha dokumenter du trenger under prosessen med deg til enhver tid, trygt oppbevart i en mappe.

Snakk med fagfolkene 

Mange flyttefolk velger å bruke profesjonelle flyttefolk for å gjøre prosessen smidigere. Profesjonelle flyttefirmaer kan også bruke spesialutstyret sitt slik at uforutsette utgifter og skader kan unngås. Våre internasjonale flytteguider inkluderer en god del råd om trygg flytting av eiendelene dine til Frankrike.

Importere motorkjøretøyer til Frankrike

Her er det grunnleggende hvis du vil importere kjøretøyet til Frankrike.

Kjøretøysregistrering i Frankrike 

I Frankrike kalles et kjøretøys registrering "immatrikulering". Du trenger et Certificat d'Immatriculation for å kjøre bilen din lovlig i Frankrike. Bilen må overholde landets veistandarder, og prosessen med å få den registrert kan variere i kompleksitet avhengig av faktorer som alder og produsent av kjøretøyet. Hvis bilen din er modifisert, kan prosessen være mer komplisert.

Ta med din gamle bil 

Du trenger ikke betale moms på noen bil du tar med til Frankrike hvis du har eid den i minst seks måneder og flytter fra et annet EU-land.

Bilens alder betyr noe 

Bilen din må ha minst 6000 km på klokken og være minst seks måneder gammel. Hvis bilen din er mindre enn seks måneder gammel, må du bevise at det er betalt moms andre steder.

Nye koster mer 

Nye kjøretøy er underlagt 21 % moms, og ikke-EU-borgere må betale 10 % ekstra i importavgift.

Husk å registrere deg 

Du må registrere ethvert kjøretøy utenfor EU umiddelbart, men vil ha seks måneder på deg til å registrere et som er importert fra et EU-land. Du må betale registreringsavgiften offisielt kjent som Impuesto Especial sobre Determinados Medios de Transporte uansett hvor du flytter fra. Kostnaden for å importere bilen din til Frankrike vil bli bestemt av faktorer som bilens utslipp og verdi.

Ta med kjæledyrene dine til Frankrike

Selv om du er velkommen til å ta med kjæledyr til Spania, er det visse regler og forskrifter du må være klar over.

Husk dette 

Du trenger de riktige papirene for alle landene du planlegger å passere gjennom på vei til Frankrike, og kjæledyret trenger en ISO-mikrochip og vaksineres for ulike sykdommer, inkludert rabbis.

Vaksinasjon og mikrochips 

Vaksinasjonen må ha funnet sted minst 21 dager før reisen, men ikke mer enn ett år. Skulle kjæledyret ha blitt vaksinert før brikken ble satt inn, må de vaksineres på nytt. Du trenger din egen mikrobrikkeskanner hvis brikken ikke er ISO 11784/11785-kompatibel. Du trenger også et vedlegg II for Frankrike-sertifikat for kjæledyret ditt.

Alder og raser 

Hvis katten eller hunden din er mindre enn tre måneder gammel, trenger de ikke å vaksineres, men det kan være andre regler du må oppfylle når du flytter kjæledyr til Spania. Noen hunderaser har for eksempel ikke lov til å komme inn i Frankrike.

Mens du reiser 

Du kan trenge en spesiell reisebeholder hvis du reiser til Frankrike med fly, og du må sørge for at kjæledyret ditt har nok mat og vann. Sørg for at du leser og forstår IATA-kravene for spansk kjæledyrimport før du reiser. Du vil normalt kunne ta med deg en liten katt eller hund i kabinen hvis flyturen er under ti timer.

Kjæledyrpass 

Hvis du reiser fra EU, trenger du et kjæledyrpass. Kjæledyrspass inkluderer informasjon som navn og adresse, en beskrivelse av dyret, mikrobrikkenummeret og vaksinasjonsdatoer samt veterinærens signatur. Det er også lurt å investere i kjæledyrforsikring når du flytter hunder til Frankrike eller transporterer andre typer dyr.

Fugler er mer komplekse 

Det er komplekse regler for å ta fugler inn i Frankrike. Fugler vil normalt måtte settes i karantene 30 dager før eller etter innreise i landet, selv om reglene er forskjellige for fugleinfluensavaksiner.


Typer oppholdstillatelser i Frankrike

Hva du trenger å vite om å bo i Frankrike.

Tillatelser 

Fornybare oppholdstillatelser Men hvis du ikke er det og visumet eller den midlertidige oppholdstillatelsen skal utløpe, må du søke om fornybar oppholdstillatelse innen to måneder etter utløpsdatoen. Fornybare tillatelser lar deg normalt bli i Frankrike i ett år, selv om det er visse unntak.

Ikke en EU-borger?

En midlertidig oppholdstillatelse lar deg bli i Frankrike i mellom nitti dager og fem år, og du må kanskje søke om denne tillatelsen hvis du ikke er EU-borger. Ikke-EU-borgere som ønsker å bli i Frankrike i mer enn fem år kan søke om permanent oppholdstillatelse.

Permanent opphold i Frankrike 

Du kan kanskje få permanent opphold hvis du har bodd i Frankrike i fem år uten uregelmessig utreise fra landet. I noen tilfeller trenger du ikke å ha bodd i landet i fem år for å få permanent oppholdstillatelse, for eksempel hvis du har en spesiell tilknytning til Frankrike eller er fransk, men har mistet spansk statsborgerskap, er gift med en fransk statsborger eller har avhengige spanske barn.

Humanitære tillatelser 

De som ikke har lovlig rett til å bli i Frankrike, men ikke kan reise hjem av ulike årsaker, for eksempel humanitære, kan søke om midlertidig oppholdstillatelse før de får en midlertidig arbeidstillatelse.

Dine bankkontoer, verktøy, videresending av post og abonnementer

Hva du trenger å vite om regninger, verktøy og banker i Frankrike.

EU-borgere 

Som EU-borger bør du ikke ha noen reelle problemer med å åpne en bankkonto i Frankrike. Dokumenter som du vanligvis trenger for å åpne kontoen din inkluderer passet ditt, bevis på adresse og ansettelsesstatus.

Ikke-EU-borgere 

Ikke-EU-borgere må fremvise sin spanske arbeidstillatelse og bevise registreringen. Sjansene dine for å få en spansk bankkonto vil forbedres hvis du har en arbeidskontrakt og en detaljert økonomisk historikk.

Hva trenger du å ta med? 

Du bør ta bevis på din identitet, adresse og bostedsstatus når du får en fransk bankkonto

Videresending av post 

Du bør kunne få posten videresendt til deg fra Norge i opptil ett år og må betale litt til Posten Norge for videresending av post til Frankrike.

Hvem skal du fortelle? 

Sørg for at du informerer Skatteetaten og Folkeregisteret om at du forlater landet og fortell leverandørene om adresseendring når du skal flytte.

Hva kan gå galt? 

Språk kan være en barriere hvis du ikke snakker fransk, så det kan være lurt å ta noen som kan med deg. Åpningstidene er vanligvis de samme som i Norge. Hvis du blir nektet, kan Banque de France kanskje henvise deg til en bank som godtar deg.

Etablere deg i Frankrike 

Du bør etablere opp de nye behovene dine rundt 3-4 uker før du flytter. Siden ditt nye hjem sannsynligvis vil være koblet til leverandører av vann, elektrisitet og gass, burde ikke hele prosessen være mer komplisert enn den ville vært hvis du skulle flytte til en annen adresse i Norge.