Oppussing av boliger som reduserer verdien

16.12.2021

Flere faktorer spiller inn på hvor mye boligen din er verdt, for eksempel beliggenhet, kvadratmeter, skoledistrikt og antall soverom eller bad. Alle ønsker å holde huset sitt vedlikeholdt og se moderne ut, men noen renoveringer og reparasjonsarbeid kan faktisk svekke boligen din.

Hvis du har som mål å selge og flytte hjem i fremtiden, vil du være ute etter å øke boligens verdi. Hvis du skal gjøre endringer i hjemmet ditt slik at det passer din stil og personlighet, er det en god idé å gjøre dem enkelt å fikse tilbake på nytt.

Det er flott å ha noe unikt og noe som reflekterer din egen karakter, men når du prøver å selge, er det bedre å gå for noe mer nøytralt. Det er også viktig å sammenligne landmålere for å finne eventuelle bekymringsområder som vil devaluere huset ditt.

Hva reduserer verdien på en bolig?

Vi har satt sammen en liste over boligoppussingene som faktisk vil devaluere hjemmet ditt. Fra dårlig bygde vinterhager til svømmebassenger og boblebad, vær forsiktig hvis du vurderer noen av disse husoppussingene.

1. Bli kvitt et soverom

Å ta ned en vegg for å skape ett romslig rom i stedet for to små rom kan være ønskelig for deg, men dette kan redusere husets verdi betydelig. Jo flere soverom et hus har, jo høyere pris vil det kreve.

Verdiprisene settes ved å se på hva sammenlignbare boliger selges for i samme marked, og antall soverom er en viktig egenskap som brukes for å sammenligne to eiendommer. Å eliminere enhver soveromsplass endrer derfor den sammenlignbare verdien. Generelt ønsker familier separate soverom for barna sine samt et gjesterom. Hvis du gjør dette, vil du kanskje finne ut at det beste du kan gjøre når det gjelder å annonsere huset ditt på markedet, er å sette inn veggen på nytt.

2. Fjerne skap

Det kan være fristende å kvitte seg med garderobeskap for å skape mer soveromsplass, men ved å fjerne garderobeskap eller plass til en walk-in-garderobe vil det devaluere hjemmet ditt. Folk liker å ha plass til klærne slik at de lett kan rydde opp på soverommet deres, så unngå å bytte ut garderobeskap da de er en nødvendighet for de fleste huseiere.

Mangelen på plass kan være støtende for potensielle boligkjøpere ettersom mange mennesker setter pris på mer lagringsplass, og derfor tar verdien fra hjemmet ditt.

Sammenlign flyttebyrå

Spar opp til 50% av flytteutgiftene!

Vurdert  'Utmerket'  på  

3. For mye tapet på veggen

Tapeter med høye, glorete mønstre eller overdreven tekstur vil ikke appellere til mange mennesker. Det er heller ikke lett å fjerne fra veggene, så den potensielle innsatsen som er involvert i å skrelle den kan ende opp med å avvise kjøpere, spesielt hvis tapetet er over hele huset.

I stedet er fersk maling og nøytrale farger alltid en god idé for å hjelpe deg med å iscenesette hjemmet ditt. Dette vil hjelpe kjøpere til å forestille seg at de bor i boligen din.

4. Lyse og dristige farger

Fet stilvalg kommer ikke til å appellere til flertallet av potensielle kjøpere. Heldigvis er det enkelt å male på nytt, men pass på at du har nok tid og bruk nøytrale farger. Hvis du skal male over en lys eller en veldig mørk farge med en nøytral farge, så trenger du noen strøk.

Kjøpere vil ha en naken vegg for å se for seg at de bor i huset og tenke på hvordan de ønsker å dekorere. Hvis de tror det blir for mye arbeid, vil det utsette dem for å kjøpe huset ditt.

5. Bytte ut baderomsfunksjoner

Å bytte ut det eneste badekaret i hjemmet ditt med en dusj er også en dårlig idé. Mange mennesker vil like muligheten til å ha badekar, og foreldre foretrekker å bade barna sine enn å dusje. Men hvis det er mer enn ett bad i huset, bør det ikke være noe problem å bytte ut ett bad.

Hvis en familie er målgruppen for å kjøpe huset ditt, kan fjerning av alle bad ta bort verdien av huset ditt.

6. Innebygd high-tec elektronikk

En innebygd kino høres ut som en drøm som går i oppfyllelse for filmfanatikere, men hvis potensielle kjøpere ikke er fans, vil enhver innebygd eller svært komplisert, tilpasset elektronikk bare ta for mye plass og kan ødelegge et perfekt nyttig rom.

I tillegg kan elektronikk raskt dateres, så de nye huseierne kan få i oppgave å erstatte eller oppdatere disse funksjonene, noe som resulterer i at de må betale for endringene.

7. Svømmebasseng og boblebad

Du skulle tro at dette ville være en enorm bonus for ethvert hjem, men med mindre du bor et sted med et klima der det er varmt mer enn 6 måneder per år, er et svømmebasseng ofte mer trøbbel enn det er verdt. Vedlikeholdet krever mye tid, penger og krefter som mange boligkjøpere ikke vil være villige til å legge ned.

Det samme gjelder boblebad. Potensielle kjøpere kan se dem som sår, og til og med føle at de er uhygieniske etter å ha blitt brukt av fremmede. Å fjerne boblebad koster også mye penger, så det kan være lurt å unngå å legge til denne funksjonen med mindre du planlegger å bli veldig lenge eller på ubestemt tid.

8. Legge til en vinterhage

Avhengig av kvaliteten på bygget, kan en vinterhage enten legge til eller trekke fra verdi fra eiendommen din. Hvis kvaliteten ikke er opp til standarden, kan vinterhager ofte være alt for varme eller kalde, og lage uattraktive trekk ved karakteregenskaper.

Det var også en oppblomstring av vinterhagearbeid på begynnelsen av 1990-tallet, noe som har gjort at mange vinterhager har ekstremt utdatert innredning. Hvis du har hatt en vinterhage i årevis som du nettopp har holdt ut med, kan det være på tide å kvitte seg med den eller oppdatere den før du tenker på å selge.

9. Dårlig investering i landskapsarbeid

Å ha en pen, sunn hage kan absolutt øke boligens verdi for potensielle kjøpere, men vær oppmerksom på hvor langt du går med landskapsarbeid og dekorering. Alt som virker som det vil kreve mye vedlikehold og penger er vanligvis avskyelig.

Det er naturlig at du ønsker å gjøre forbedringer for å tilføre verdi til boligen din, men hvis du har tenkt å selge i fremtiden, sørg for at eventuelle endringer du gjør ikke vil påvirke verdien negativt.

Oppussing av boliger som devaluerer hjemmet - SendAnbud.no