Slik øker du verdien av hjemmet ditt

16.12.2021

Enten du flytter eller nylig har flyttet inn, vil du alltid finne måter å tilføre verdi til hjemmet ditt. Å øke verdien av hjemmet ditt trenger ikke å være dyrt, det er enkle ideer du kan implementere som vil bidra til å øke verdien til huset ditt på et budsjett.

I denne artikkelen lister SendAnbud.no opp de tradisjonelle metodene samt billige måter å tilføre verdi til hjemmet ditt. Fra viktigheten av å ansette en landmåler til fordelene med en slikk maling, vil denne artikkelen vise deg hvordan du kan øke verdien av boligen din med opptil 20 %.

Hva gir verdi til et hus?

Dette er boligforbedringene som vil gi mest verdi til hjemmet ditt. Fra å konvertere din ubrukte garasje til en loftskonvertering med et soverom, vil disse ideene hjelpe deg med å legge til opptil 20 % av verdien av hjemmet ditt.

1. Garasjekonvertering

De fleste har ikke engang biler i garasjen, og de ender ofte opp som en ubrukt plass. Ekstra boareal er alltid attraktivt for boligkjøpere. Å konvertere din ubrukte garasje til et ekstra boareal er en fin måte å øke verdien på boligen din med opptil 15 % i henhold til eiendomsprisråd.

2. Nytt kjøkken

Kjøkkenet har blitt hjemmets hjerte, så er det ett rom du skal forbedre, gjør det til dette. Det har blitt det ultimate multifunksjonelle rommet - vi spiser, jobber og arrangerer fester der inne. Et kjøkken som er moderne, attraktivt og et som fortsatt vil være ønskelig om 10 år er ettertraktet av både kjøpere og takstmann.

Det å legge til et nytt kjøkken øker verdien på hjemmet ditt med 6%. Du vil imidlertid ikke se mye av en avkastning på investeringen hvis du betaler 200 000 kroner for kjøkkenet ditt når eiendommen din er verdt  10 000 000 kroner, det samme gjelder for et hus som koster 2 500 000 kroner, da du ikke ser noen forskjell.

3. Loftkonvertering

Hvis du har ønsket deg et ekstra bad eller gjesterom, er det å bygge et loftstillegg den beste måten å gjøre det på, og det trenger heller ikke være innearbeid - det meste kan gjøres utenfra. En loftkonvertering øker opptil 20 % av verdien av hjemmet ditt. Hvis du skulle legge til en loftskonvertering til en eiendom verdt 5 200 000 kroner, er det en økning på opptil 400 000 kroner.

4. Utvidelse / påbygg

En komplett utvidelse med en vinterhage, som omtrent koster cirka 15000 kroner per kvadratmeter, vil gi et gjennomsnitt på 11 % til verdien av hjemmet ditt. Det er viktig at tilbygget passer til resten av huset ditt, ellers kan det se uattraktivt ut. Ikke glem å legge til festemålerhonorarene til budsjettet hvis arbeidet du ønsker å fullføre påvirker naboens eiendom.

5. Vinterhage

For at vinterhagen din skal tilføre verdi til hjemmet ditt, kan det ofte avhenge av den tiltenkte kvaliteten på bygget. Du ønsker å sikre at vinterhagen matcher stilen til resten av huset ditt, i stedet for å gjøre den om til en helt separat struktur. Behold litt kontinuitet ved å bruke samme estetikk og gulvbelegg.

Slik tilfører du verdi til hjemmet ditt med et budsjett

Å tilføre verdi til hjemmet ditt trenger ikke å være dyrt. SendAnbud.no har samlet en liste over billige og enkle måter du kan øke verdien på boligen din på.

1. Heng opp speil i inngangen

Inngangen er det første potensielle kjøpere vil se når de går inn i huset ditt, og derfor er et enkelt hussalgstips å bruke eventuelle speil i boligen. De vil gi en illusjon av en større plass, som er et attraktivt salgsargument for de fleste. Gangen bør også alltid holdes fri for rot, noe som gir en illusjon av mer plass enn den er.

2. Vårrengjøring

Alle gjør seg skyldig i et rotete hus ved å la rotet bygge seg opp. Når det er grundig rengjort, vil det føles som et helt nytt hus. Enkle ting som å rengjøre vinduer, benkeplater, kjøkkenovner, fjerne blokkering av takrenner og rydde oppkjørselen/stiområdet vil utgjøre hele forskjellen. Det gir kanskje ikke mye avkastning, men et rent og friskt hus vil være mer attraktivt for en kjøper enn et rotete hus.

Sammenlign flyttebyrå

Spar opp til 50% av flytteutgiftene!

Vurdert  'Utmerket'  på  

3. Et malestrøk

Du vil bli overrasket over hva litt maling kan gjøre med utseendet til huset ditt. Sørg for å dekke eventuelle skitne eller avskallede vegger for å få huset ditt til å se så attraktivt ut som mulig. Ingen ønsker å kjøpe et hus med dårlig maling, innvendig og utvendig. Dette er en enkel og billig måte å tilføre litt mer verdi til huset ditt. Ikke glem å male gulvlister, tak, inngangsdør og eksteriør.

4. Piff opp hagen din

En godt vedlikeholdt hage kan legge til opptil 20 % av boligens verdi og du trenger ikke å bruke en formue på den. Billige tillegg som noen få planter, eventyrlys og et sett med bord og stoler vil bidra til å gi verdi til hjemmet ditt.

Hold det ryddig ved å kvitte seg med ugress, løv, døde planter og husk å vanne og stelle hagen din. Bruk hageplassen din med omhu, og få den til å se så stor ut som mulig. Generelt kan det øke eiendommens verdi å understreke hvor multifunksjonell hageplassen din er.

5. Gjør inngangsdøren din attraktiv

Å gi ytterdøren en touch up vil få hele eiendommen til å virke mer tiltalende. Hvis inngangsdøren din ikke gir et godt førsteinntrykk, vil heller ikke huset ditt gjøre det. Ved å rydde opp med et friskt strøk maling og nytt dørnummer vil det automatisk se mer innbydende ut for kjøpere.

6. Bruk en landmåler

Å ansette en autorisert landmåler vil bidra til å spare deg penger i det lange løp, og tilføre verdi til hjemmet ditt. Landmåleren vil kunne fremheve eventuelle defekter eller skader, inkludert sprekker i vegger, lekkende tak, fukt osv. SendAnbud.no kan til og med hjelpe deg med å spare penger på dine oppmålingskostnader.