Hva koster flyttebyrå 2023?

Sammenlign priser motta ulike priser fra anekjente flyttebyråer

Hvor mye koster det gjennomsnittlige flyttebyrået?

Timepriser er mest vanlig. Det kan være til dels store variasjoner mellom de ulike tilbyderne, men du vil ofte oppleve at de baserer seg på en timepris. Denne ligger vanligvis på rundt 1200 - 1500 kroner for to personer med flyttebil i Norge, samt et tillegg på minst 650 kroner per time, per ekstra person. 

Faste priser gies som oftes på nasjonale flytteoppdrag, (flytting til andre fylker).

Flyttekostnader basert på størrelse på boliger

Nedenfor er de gjennomsnittlige flyttekostnadene for boliger i forskjellige størrelser som reiser 5 kilometer og 150 kilometer. Kostnaden for et flyttefirma vil variere avhengig av selskapet du bruker, avstanden som er tilbakelagt og eventuelle tilleggstjenester du trenger. Hver faktor er avgjørende for å holde flyttekostnadene nede.

Vær oppmerksom på at kostnadene som vises ikke inkluderer kostnader for landmåling eller eiendomsformidling. Det er viktig at du husker å ta med disse kostnadene til budsjettet ditt ved å bruke flyttekalkulatoren vår. Her er de gjennomsnittlige flyttekostnadene for hver boligtype:

# Gjennomsnittlig priser for flytting fra en bolig med 1 soverom:

  • Flytting 5 km - 8208 kroner
  • Flytting 150 km - 14 668 kroner

# Gjennomsnittlig kostnad for flytting fra en bolig med 2 soverom:

  • Flytting 5 km - 9458,- kroner
  • Flytting 150 km - 15918,- kroner

# Gjennomsnittlig utgifter for flytting fra en bolig med 3 soverom:

  • Flytting 5 km - 10708,- kroner
  • Flytting 150 km - 17168,- kroner

# Gjennomsnittlig forbruk for flytting fra en bolig med 4 soverom:

  • Flytting 5 km - 11958,- kroner
  • Flytting 150 km - 18418,- kroner

*Prisen er inkludert merverdiavgift. Data er samlet inn over tid fra ulike flyttebyråer i Norge og er beregnet med gjennomsnitlige flyttepriser og er kun estimater.

Når du har mottatt tilbudene for flytting fra SendAnbud.no verifiserte flyttebyråer, bør de tilby deg en gratis befaring før flytting hjemme hos deg. Dette vil tillate dem å bekrefte tilbudet, diskutere eventuelle spesielle krav du har og sjekke adkomsten og parkeringsordningene for flyttebilen deres.

Flyttefirmaer gir tilbud basert på kubikkopptak av flyttegods som må flyttes langt. Selv om dette beløpet varierer mellom selskaper, kan du forvente å betale rundt 800 - 1200 per kubikkmeter. Dette kan imidlertid være dyrere hvis du er ute etter flytting i Oslo eller en annen tett befolket by.

Sammenlign flyttebyrå Oslo priser

Spar opp til 50% av flytteutgiftene!

Vurdert  'Utmerket'  på  

Pakke- og flyttekostnader

Den gjennomsnittlige kostnaden for å pakke for en 3-roms bolig er 6500 kroner. Dette inkluderer ikke pakkematerialer til pakketjenesten. Kostnaden for å pakke og flytte vil avhenge av hvor mange gjenstander du tar med deg, så jo færre flytteesker, jo billigere er flyttingen.

De fleste flyttefirmaer tilbyr en del- eller full pakketjeneste for å hjelpe deg med flyttingen. Tjenesten vil inkludere å befare boligen ditt før flyttingen og profesjonelt pakke eiendelene dine, laste på flyttebilen og losse av på den nye adressen.

Kostnader på møbelflytting

Mange flyttefirmaer vil også tilby en tjeneste som demonterer og monterer møbler. Vanligvis vil demontering og montering av 3 dobbeltsenger koste 2500 kroner, men kostnadene vil variere avhengig av mengden møbler du må demontere og flyttefirmaet du bruker.

Noen gjenstander kan kreve ekstra beskyttelse, for eksempel kunst eller antikviteter, eller kreve bruk av spesialutstyr. Flyttefirmaet må kanskje bruke mer emballasje eller bruke mer tid på å pakke og flytte verdifulle eller skjøre gjenstander. Kostnaden for å håndtere disse gjenstandene vil være basert på beskyttelsesnivået de trenger og kostnadene ved å leie spesialutstyr. Du bør gi flyttebyrået beskjed om spesielle gjenstander.

Transport av spesielle gjenstander kan kreve et spesialflyttebyrå for å sikre at ingenting blir skadet eller tapt under flyttingen. Dette vil generelt koste ekstra, men vil gi deg trygghet for at dine eiendeler er trygt levert til din nye bolig.

# Alle de samarbeidende flytteselskapene i nettverket vårt er forsikret med offentlig gods og ansvarsforsikring.

Pianoflytting

Noen flyttebyråer vil tilby en spesialisert pianoflyttetjeneste for å hjelpe med vanskeligere gjenstander. Den gjennomsnittlige kostnaden for en pianoflytting vil koste alt mellom 3000 og 5000 kroner, (fra 1 - 1 etasje) Dette vil dekke arbeidskostnadene og tjenesten.

# Flytte en sofa

Det anbefales at du ansetter et flyttefirma for å ta seg av flyttingen av sofaen din, ellers vil du finne deg selv med en vanskelig jobb. For å hjelpe flyttefirmaet ditt med å flytte en sofa, sørg for at du har ryddet alt fra og rundt sofaen din.

# Flytte kjøleskap

Med mindre du lar hvitevarene stå i huset ditt, trenger du flyttefirmaet ditt for å flytte kjøleskapet ditt. Å flytte et kjøleskap er en komplisert jobb som bør overlates til fagfolkene. Kjøleskapet ditt må være tint, ryddet og tørt før flyttefirmaet kommer.

Hva koster lagring?

Mange bruker oppbevaring for å flytte, da det er en ideell måte å takle flyttingen i etapper, spesielt hvis du er mellom boliger. Kostnaden for lagringen din vil avhenge av hvor lenge du trenger den og enhetsstørrelsen. For å lære mer, les hvor mye koster et minilager.

# Ekstra kostnader med flytting

Noen flyttefirmaer kan kreve ekstra dersom de har problemer med å få adkomst til boligen din. Denne kostnaden varierer betydelig mellom flyttefirmaer og detaljene ved flyttingen din. Noen flyttefirmaer kan legge til ekstra på timeprisen mens andre kan legge til et fast gebyr på toppen av dine andre flyttekostnader.

Hva koster flyttebyrå 2023?