Hvordan holde flyttekostnadene nede?

21.12.2021

Flyttekostnader

Det største tipset for å holde flyttekostnadene nede er å planlegge og forberede seg i god tid. Flytting er allerede en stressende og stor milepæl uten ekstra bekymring for utgifter. Det kan være vanskelig å finne et billig flyttebyrå som er fullt kvalifisert for jobben - men ved å sammenligne tilbud på flyttelass i starten av reisen kan du finne de beste tilbudene for deg, og holde flyttekostnadene nede.

Når du planlegger flyttingen din, er det viktig at du lager en flyttesjekkliste for å hjelpe deg med å holde styr på hvert trinn i prosessen. Dette vil også tillate deg å holde et øye med budsjettet ditt og sikre at du ikke bruker for mye. Lag en liste over kostnadene du møter, og ikke glem å shoppe rundt før du tar en avgjørelse.

SendAnbud.no har jobbet sammen med en rekke eiendoms- og finanseksperter for å informere brukerne våre om hele flytteprosessen. I denne artikkelen vil vi forklare hvilke faktorer som vil påvirke kostnadene ved boligflyttingen din, samt noen nyttige tips for å organisere en billig flytting.

Sammenlign flyttebyrå

Spar opp til 50% av flytteutgiftene!

Vurdert  'Utmerket'  på  

Hva koster det å flytte?

I følge vår forskning er gjennomsnittskostnaden for et flyttebyrå i Norge 9800 kroner Dette tallet er basert på flyttingen av en 3-roms leilighet som reiseavstand innen 10 kilometer.

Det finnes en rekke tjenester mange flyttebyråer tilbyr, og å be om disse vil øke kostnadene. Gjennomsnittet som er beregnet ovenfor inkluderer profesjonell pakking og materialer for flytting (6000 kroner) samt demontering og remontering av møbler (2000 kroner). Mens mange flyttefolk drar nytte av disse tilleggstjenestene, kan det være lurt å trekke fra prisene deres hvis du ikke trenger noe annet enn å laste og losse flyttegodset.

Hva påvirker kostnadene ved flytting?

Det vil være en rekke faktorer som påvirker kostnadene ved flyttingen. For å hjelpe deg å få en bedre forståelse av hvordan tilbudene for flytting kan variere, har vi listet opp noen av de viktigste faktorene som vil påvirke de endelige flyttekostnadene:

1. Distanse

Avstand er utrolig viktig når det gjelder å beregne kostnadene ved å flytte bolig, og spesielt langdistanseflytting vil legge til den endelige prisen.

På grunn av økt innsats og arbeid som kreves, jo høyere avstand, desto vanskeligere vil det være å bestille et flyttefirma. Dette er grunnen til at det er viktig at du sammenligner tilbud om flytting for å få en rekke priser.

Da vi så på vårt eget flyttenettverk, oppdaget vi at mens 1 partner belaster 1300 per reisetime pluss 5 kroner per kilometer tilbakelagt, tar et annet selskap kun per time inkludert kilometer for hver tilbakelagte mil. Dette betyr at samme flytting med en avstand på 60 kilometer kan koste 1300 kroner eller 1600 kroner per time, avhengig av selskapet du velger.

2. Volumet av tingene som skal flyttes

Størrelsen på boligen eller volumet av tingene som skal flyttes vil også ha stor innvirkning på dine flyttekostnader. For eksempel vil en 4-roms leilighet kreve mye mer emballasje og en større varebil eller lastebil noe som øker kostnadene. For å hjelpe deg å sammenligne, har vi listet opp gjennomsnittskostnadene for flytting av ulike boliger med varierende avstander:

Eksempel - Prisliste flytting

Størrelse på boligen

2 - roms

15 - 20 kbm flyttelass

6000 NOK

3 - roms

20 - 30 kbm flyttelass

9800 NOK

4 - roms

30 - 40 kbm flyttelass

11500 NOK

Avstand innen 60 km

Gjennomsnitlig pris

Bom og km kan tilkomme!

7300 NOK

Gjennomsnitlig pris

Bom og km kan tilkomme

11100 NOK

Gjennomsnitlig pris

Bom og km kan tilkomme

12800 NOK

Avstand 500 km

Gjennomsnitlig pris

Bom og km kan tilkomme

25200 NOK

Gjennomsnitlig pris

Bom og km kan tilkomme

32000 NOK

Gjennomsnitlig pris

Bom og km kan tilkomme

35000 NOK

3. Tilleggstjenester

Som tidligere nevnt, vil mange flyttebyråer tilby ytterligere flyttetjenester for å følge med flyttingen. Disse kan inkludere:

  • Pakkeservice 6000 kroner
  • Pakkematerialer 2500 kroner
  • Demontering og montering 2000 kroner
  • Pianoflytting 3000 kroner
  • Lagring (2500 kroner per måned)
  • Flyttevask 60 kroner per kvadratmeter

Hvis du trenger noen av disse tjenestene, er det viktig at du nevner det når du sammenligner tilbud om flytting, slik at du får et mer nøyaktig svar. Hvert flyttebyrå vil ha forskjellige priser for hver valgfri tjeneste, så kostnadene kan variere fra gjennomsnittene som er beregnet ovenfor.

4. Flyttedatoen

Høysesonger som vår og sommer vil gi høyere etterspørsel, og dermed øke prisene. Vinterflytting er lavsessong, så du kan se en prisnedgang når du sammenligner tilbud for denne tiden av året.

Hvordan organisere en billig flytting?

Flytting vil ofte være en av de mest hektiske og kostbare hendelsene du vil oppleve. Mens mange mennesker bare vil gå gjennom denne endringen minst én eller to ganger, vil andre være erfarne flyttefolk og må ut på veien mye oftere. Dessverre kan dette bety en svært kostbar opplevelse.

Flyttedagen kan føles lang og slitsom, men så lenge du forbereder deg på forhånd, kan du sørge for en formminsket flytting som ikke nødvendigvis vil tømme kontoen. Her er noen gode tips for å hjelpe deg med å holde flyttekostnadene nede:

Planlegg på forhånd

Det anbefales sterkt at du planlegger budsjettet ditt før du flytter for å sikre at du er forberedt på eventuelle overraskelseskostnader. Det vil også være fordelaktig å lage en sjekkliste for flytting og adresseendring, slik at du kan krysse av for enkelte oppgaver når de er fullført. Dette vil hjelpe deg å administrere tidslinjen lettere.

Andre faktorer du kanskje vil begynne å tenke på tidlig i prosessen er parkering og tilgang til boligene dine. Flyttebilen må ha adkomst på både ditt gamle og nye hjem, så det hjelper å ha en ide om hvor den kan få best tilgang.

Sammenlign flyttebyråer

Du kan enkelt spare både tid og penger ved å sammenligne tilbud på flytting. Det er fordelaktig å motta tilbud fra flere flyttefirmaer i stedet for bare ett lokalt firma, da det vil sikre at du finner de beste tilbudene for deg.

Å sammenligne flyttetilbud tidlig vil også hjelpe deg å slå konkurrentene, spesielt i høysesongene. Ved å ha et flytteteam plukket ut på forhånd, kan du arrangere en befaring og få en skreddersydd plan som hjelper deg å holde deg organisert.

Unngå høysessongene

Hvis du kan være fleksibel med flyttedatoen, så vil det beste rådet være å prøve å bestille en flytting for lavsesongen eller midt i uken. Dagen og tidspunktet på året du flytter kan ha stor innvirkning på de endelige kostnadene. Helger, helligdager og de første eller siste dagene i måneden vil alle være etterspurt, noe som øker prisene. Sommermånedene vil bli utrolig populære, øke konkurransen og dermed tvinge mange flyttebyråer til å øke prisene.

Organiser en befaring

Mange flyttebyråer over hele Norge vil tilby en gratis befaring med flytting før du gir ditt endelig tilbud. Denne befaringen vil informere flytterne om hvor mange gjenstander som må flyttes og gi deg en mulighet til å stille viktige spørsmål. Befaringen vil sikre at du mottar et nøyaktig tilbud og fremhever hvilke varer som krever spesiell emballasje eller bruk av flytteutstyr.

Rydding før pakking

Volumet av ting som skal flyttes er en av hovedfaktorene som bestemmer prisen på flytteoppdraget ditt - jo færre gjenstander du har, jo lavere blir kostnaden. På grunn av dette er det viktig at du rydder før du pakker for å sikre en billig flytting. Enten du bestemmer deg for å donere, resirkulere eller kaste tinger, gå gjennom alt av innbo og løsøre og avgjør om de fortsatt er nyttige for deg.

Hvis du bestemmer deg for å selge varene du ikke lenger vil ha, kan du holde kostnadene for flytteoppdraget nede og også tjene litt ekstra penger.

Finn gratis flytteesker

Selv om mange flyttebyråer vil gi kundene profesjonelle pakkematerialer, er det fortsatt måter å holde flyttekostnadene nede ved å finne gratis pappesker selv.

Bruke alternativt pakkematerialer

Å være kreativ med pakkeprosessen er en annen måte å sikre en billigere flytting på. For eksempel, i stedet for å pakke papir, kan du bruke resirkulerbare materialer som aviser og magasiner eller til og med dine egne klær. Bruk gjenstander som sengetøy og håndklær som en form for polstring for å beskytte gjenstandene dine ytterligere.

Pakk forsvarlig

En annen viktig faktor er å pakke eiendelene dine nøye, spesielt dine skjøre gjenstander, for å sikre minimal skade. Sørg for at du begynner å planlegge på forhånd for å gi deg selv nok tid til å pakke, i stedet for å stappe alt inn i siste liten.

Når du pakker, ikke glem å:

  • Merk eskene
  • Bruk silkepapir og bobleplast
  • Fyll hver tomme plass i eskene
  • Sjekk forsikringen din

Spar tid og penger under flyttingen

Hvordan holde flyttekosnadene nede? SendAnbud.no - Den beste måten å holde flyttekostnadene nede på er ved å sammenligne tilbud om flytting. SendAnbud.no vil sammenligne dine flyttebehov med opptil 6 verifiserte flyttebyråer, og sparer deg opptil 50 % av kostnadene.

SendAnbud.no er dedikert til å tilby de beste flytteopplevelser til gode priser. Teamet vårt overvåker hele tiden ytelsen til alle flyttebyråer i nettverket og utfører en grundig verifiseringsprosess før de lar dem bli med, noe som gir deg trygghet.