Hvordan pakke flytteesker under flytting?

26.04.2022

Hvordan pakke flytteesker når du skal flytte

Pakking av flytteesker er en av de mer kjedelige oppgavene ved å flytte en bolig. For å sikre en mer effektiv prosess har vi listet opp en trinn-for-trinn-guide for hvordan du pakker flytteesker, samt noen nyttige pakketips som vil sikre at varene dine er fullstendig beskyttet.

Et av de største tipsene for å pakke før en boligflytting er å gi deg selv nok tid til å planlegge og forberede. Noen ganger kan det føles litt overveldende når du ser på alle gjenstander som skal flyttes - men jo mer organisert du er, jo lettere blir prosessen. Ikke glem å samle alt nødvendig pakkematemateriale før du begynner for å sikre at eiendelene dine er trygge og sikre under transport.

Som hjemmet til å flytte, jobber SendAnbud.no sammen med en rekke eiendoms- og finanseksperter for å lage innsiktsfulle guider som vil hjelpe deg gjennom hvert trinn i flytteprosessen. I denne artikkelen vil vi gi deg en steg-for-steg guide til hvordan du pakker flytteesker når du flytter, samt noen nyttige tips som vil gjøre prosessen mer effektiv.

Sammenlign flyttebyrå

Spar opp til 50% av flytteutgiftene!

Vurdert  'Utmerket'  på  

Hvilke materialer trenger du når du pakker flytteesker?

Du må finne flytteesker i alle størrelser for å hjelpe deg gjennom pakkeprosessen. Du må også sørge for at de er solide nok til å bære vekten av alle gjenstandene dine - hvis du kjøper brukte pappesker, ikke glem å inspisere dem for skader, fuktighet og insekter. Vi anbefaler på det sterkeste at du spør flyttefirmaet ditt om de leverer pakkemateriale før du begynner, da de vil sikre at pakkematerialene er av høy kvalitet.

Når du pakker esker før du flytter, trenger du:

 • Kartonger eller plastbokser
 • Bobleplast
 • Brun teip
 • Teipdispenser
 • Bagger for mindre gjenstander 
 • Silkepapir eller avispapir
 • Klistemerker med tekst "Forsiktig / Glass"
 • Tusj

Hvis du foretrekker å kjøpe pakkematerialet ditt, kan du finne en rekke pakkematerialer på nettet. Du kan også spørre flyttefirmaet ditt om de leverer emballasje, men det vil ofte komme med en ekstra avgift. Men ved å kjøpe materialene vil du ha trygghet og vite at varene dine er lagret i esker av høy kvalitet som kan beskytte dem fullt ut under transport. Hvis du trenger ytterligere hjelp, vil noen flyttefirmaer tilby tilleggstjenester som hel- eller delvis pakking.

Hvor kort tid før du flytter bør du begynne å pakke?

For å sikre at du er fullt forberedt, bør du begynne å pakke ca. 2 måneder før flyttingen.

Pakkeprosessen tar ofte mye lengre tid enn folk forventer. Du må gi deg selv nok tid til å planlegge det nøye og gå gjennom boligen, rom for rom. For å redusere flyttestresset bør du begynne å pakke så fort som mulig, men 2 måneder før ferdigstillelse anses ofte som en fornuftig tid - dette vil ofte bety pakking før du i det hele tatt har en offisiell flyttedato.

Hva er den beste måten å pakke flytteesker på?

For å klargjøre pappeskene før pakking, bør du bruke bobleplast eller en slags pakkepapir for å kle innsiden, lage polstring for gjenstandene og styrke esken. Når det er gjort, kan du begynne å pakke tyngre gjenstander nederst. Pakk eventuelle skjøre eller verdifulle gjenstander inn i bobleplast eller avispapir før du legger dem inn i esken, og sørg for at ingenting tungt legges på toppen. Hvis du har tilgang til en garderobeboks, vil dette være den beste metoden for å pakke klær, ellers kan du ganske enkelt rulle dem sammen for å spare plass.

Hvis du må sette sammen pappeskene dine, vil du begynne å forsegle dem i bunnen for å maksimere sikkerheten. Bruk rikelig med pakketeip.

Forsikre deg om at du er sikker på at esken din er forseglet riktig. Hvis du er usikker, legg til litt mer teip langs de andre lengdene for ekstra sikkerhet. Du bør bruke tykk pakketeip siden det er den sterkeste typen og vil forhindre at boksen går i stykker og forårsaker skade. Når alt er forseglet, kan du begynne å merke.

Hvordan pakke skjøre gjenstander

Når du pakker skjøre gjenstander, sørg for at du tar deg god tid og bruker kvalitetsmaterialer for å sikre at de er beskyttet i varebilen. Du kan bruke bobleplast, silkepapir eller til og med dine egne klær for å dempe bunnen av flytteboksen for ekstra sikkerhet. Hvis du har mange verdifulle gjenstander å flytte, bør du spørre selskapet om de tilbyr leveringstjenester for hvite hansker når du sammenligner tilbud om flytting, da disse vil spesialisere seg på å flytte skjøre, vanskelige og verdifulle gjenstander.

Når du pakker mindre skjøre gjenstander som drikkeglass, vil det være lurt å lage en barriere for å skille hver gjenstand når de er pakket inn. Dette vil redusere risikoen for brudd siden de ikke vil kunne treffe hverandre under kjøringen.

Når pappesken er nøye forseglet, bruk en penn eller tusj for å merke den som "forsiktig". Om nødvendig bør du også legge til et "denne veien opp"-skilt for å fortelle flytteteamet at det må håndteres med ekstra forsiktighet.

Slik pakker du en flytteeske til flytting

Mot slutten av pakkeprosessen og nærmere flyttedagen, ikke glem å pakke en flytteeske for de første dagene i ditt nye hjem. Dette bør inneholde noen av de mer vitale elementene du vil umiddelbart pakke ut. Ha med deg absolutt essensielle gjenstander som medisiner eller telefonlader i bilen, men plasser akkurat dette flyttesettet i varebilen etter at alt annet er lastet for å sikre enkel tilgang etter reisen.

 • Ditt essensielle flyttesett bør inneholde:
 • Arbeids-/skoleklær (om nødvendig) 
 • Sengetøy og dyne Hermetikk og snacks 
 • Gryter og panner 
 • Spiseredskaper 
 • Te/kaffe Krus Toalettsaker 
 • Førstehjelpsskrin 
 • Kjæledyrmat (om nødvendig) 
 • Håndklær 
 • En verktøykasse

Hvordan pakke for lagring

Når du flytter, kan du oppleve at du har overflødig møbler som det er bedre å stå på til etter at flyttingen er ferdig. Dette sikrer en mer effektiv og mindre tidkrevende prosess på flyttedagen.

For å sikre at flyttelasset ditt er fullstendig beskyttet, anbefales det at du ber om hjelp fra ditt valgte flyttebyrå når du pakker for egen oppbevaring. Mange flyttebyråer vil tilby tilleggstjenester som profesjonell pakking. De kan gi deg riktig emballasjemateriale for å beskytte varene dine mot fukt og potensiell skade mens de er i lagring.

Når du pakker for lagring, bør du:

 • Vurder riktig størrelsen på lageret
 • Lag en liste med oversikt
 • Bruk pakkematerialer av høy kvalitet
 • Merk alle eskene med innhold

Tips for pakking av flytteesker

For å hjelpe deg gjennom pakkeprosessen har vi laget en rask liste med nyttige pakketips når du skal flytte:

1. Rydd opp hjemmet ditt først

Rengjøring og rydding av boligen er en fin måte å starte pakkeprosessen på. Ved å donere eller kaste ubrukelige gjenstander reduserer du mengden arbeid du og ditt flyttefirma trenger å gjøre. Det kan også bety at du sparer litt mer penger ettersom jo færre gjenstander du har, desto færre flytteesker og pakkemateriell trenger du. Du kan til og med prøve å selge uønskede varer for å få litt ekstra penger.

2. Planlegg rom for rom

Planlegg prosessen på forhånd ved å takle pakkingen rom for rom. Start fra toppen av boligen og jobb deg ned ett rom om gangen. Dette vil sikre at du er mer organisert og vil bidra til å bryte ned prosessen i enkle trinn.

Et annet alternativ er å begynne med varene du bruker minst, da dette sikrer at de lastes inn i flyttebilen først. Dette vil gjøre utpakkingen mye mindre stressende, siden du ikke vil lete inne i flyttebilen etter de viktigere tingene.

3. Lag en innholdsliste

Skriv ned et detaljert inventar for hver boks mens du går. Hvis du har store samlinger av ting som pynt eller bøker, vil dette sikre at ingenting blir liggende igjen. Et inventar vil også være nyttig når du pakker ut i ditt nye hjem, da det vil hjelpe deg med å finne de viktigste tingene. Hvis du oppretter en digital versjon av flyttelasset, kan du beholde den på telefonen eller nettbrettet for enkel tilgang.

4. Sorter tingene dine i kategorier

Å sortere tingene dine i spesifikke kategorier vil gjøre prosessen mye enklere. Enten det er enkle kategorier som å skille bøkene dine eller mer personlige beskrivelser som samlinger eller verdisaker, vil det være mye lettere å sortere gjennom når du losser.

5. Ikke overstige mer enn 20 kg per flytteeske

Det er veldig enkelt å overpakke en flyttekasse, spesielt hvis du har det travelt. Dette kan imidlertid øke risikoen for skader. Hvis du overpakker, kan du eller noen i flytteteamet få en ryggskade eller pappesken kan gå i stykker og skade eiendelene dine. Et godt tips for å unngå dette er å pakke tunge gjenstander i små esker og lette gjenstander i store esker, samtidig som du sørger for at du ikke overskrider en maksimal vekt på 20 kilo.

Spar penger på flytting av hjemmet 

Nå som du har samlet alle emballasjematerialene dine, vil du bestille et flyttebyrå for å hjelpe deg med å organisere eiendelene dine og på farten. Få kontakt med SendAnbud.no for å spare opptil 50 % på flyttekostnadene når du skal flytte i dag.