Flytting med barn - Se ulike tips og spar penger!

20.12.2021

Spar tid med flytting

Å flytte er en utfordring i seg selv, enn si hvis du flytter med barn. Avhengig av deres alder, er ikke barn alltid i stand til å tilpasse seg endringer like raskt som voksne, noe som betyr at forberedelse og organisering er nøkkelen til å planlegge en familieflytting.

Her på SendAnbud.no samarbeider vi med en rekke eiendoms- og finanseksperter for å lage nyttige guider og artikler som vil hjelpe deg gjennom hvert trinn i flytteprosessen. Å flytte hjem er notorisk stressende, men når du flytter med barn, er det enda viktigere å være positiv - det er grunnen til at vårt team laget denne artikkelen for å gi noen gode tips for å flytte med barn.

Hvordan kan flytting påvirke et barn?

Flytting vil sannsynligvis være en ganske stressende hendelse for både deg og barna dine.

Ettersom små barn er mye mer følsomme, kan en stor endring i deres sosiale miljø få dem til å føle seg spesielt nervøse eller usikre. Undersøkelser viser at flytting sannsynligvis vil ha en mye større innvirkning på barn over 5 år, da de må innse seg med å eventuelt legge igjen venner og gamle skole. Med tidlig planlegging og forberedelse er det imidlertid måter å sikre at prosessen er en positiv og spennende tid for alle involverte.

Hvordan flytter du med barn?

Hvordan barna dine reagerer på flyttingen vil i stor grad avhenge av deres alder og om de tidligere har flyttet hjem. For eksempel vil det være en rekke forskjellige faktorer å vurdere når du flytter med en pjokk kontra en tenåring. Hovedmålene bør imidlertid være å holde en klar kommunikasjonslinje åpen og å berolige dem gjennom hele prosessen. Barna dine skal være komfortable og litt underholdt når de flytter.

Når det gjelder å laste barnas esker på flyttebilen, la dem vite at den går rett til det nye huset og vil være der og vente på dem, siden det å se alle favorittlekene deres kjøre bort noen ganger kan forårsake angst. Mange foreldre vil be flytterne om å laste kassene fra barnas soverom til sist, slik at de kommer av varebilen først. Dette er definitivt verdt å gjøre, da de vil bli lettet over å umiddelbart ha lekene sine for å holde dem opptatt mens du begynner å pakke ut.

Involvere barn i flytteprosessen

En av effektene å flytte hus kan ha på barn er følelsen av å være ute av kontroll, så det er viktig å holde dem involvert i hele prosessen. Hold en åpen kommunikasjonslinje gjennom hele reisen og la dem få vite hva som skjer når, slik at de kan være forberedt. Du kan gjøre kjedelige oppgaver som pakking til et morsomt spill og la dem bestemme hva som skal til det nye huset og hva som skal gå til veldedighet.

Avhengig av alder kan man også til en viss grad gjøre barna ansvarlige for sine egne rom. Du kan hjelpe dem med å bestemme hva de skal pakke og hvordan, hvor møblene skal gå og hvilken farge de vil ha soverommene deres. Hold det spennende og vær så åpen med dem som mulig. Hvis de fortsatt viser tegn på nervøsitet eller hjemlengsel, er en god idé å skaffe et stykke av det gamle tapetet eller malingen og ramme den inn slik at den er klar til å henge på det nye soverommet deres.

Tips for å flytte hus med barn

Sammenlign flyttebyrå

Spar opp til 50% av flytteutgiftene!

Vurdert  'Utmerket'  på  

1. Se den nye boligen før flyttedagen

En annen måte å få barn begeistret for en flytting er å ta dem med til det nye huset før flyttedatoen. Hvis du fysisk kan gå inn og se deg rundt, ville dette være det bedre alternativet. Men hvis dette ikke er mulig, kan det være nyttig å bare ta dem på en kjøretur forbi eiendommen og få det til å føles mer som et eventyr. Barn er vaneskapninger, så ideen om det ukjente kan gjøre dem nervøse, så det er en god idé å la dem få et klart bilde av hva de kan forvente.

Hvis du flytter med eldre barn, vil det fortsatt være bra for dem å se det nye hjemmet og sjekke ut nærområdet. Du kan til og med besøke parker eller stier i nærheten, slik at de vet hva slags aktiviteter som er tilgjengelige. De kan til og med møte noen av de lokale barna i nabolaget.

2. Pakk på forhånd

En effekt som flytting kan ha på barn er følelsen av at de er ute av kontroll, og derfor er det viktig å holde dem involvert i prosessen og være fullt forberedt. Du kan gjøre pakkeprosessen til et morsomt spill ved å la dem bruke fargede klistremerker til å pakke og organisere alle tingene sine på forhånd. Gi dem beskjed om at de vil kunne hjelpe med å pakke sammen rommet og kan tilpasse eskene deres.

Jo tidligere du starter prosessen, desto mer tid vil barna ha til å venne seg til ideen om sitt nye hjem og eventyr.

3. Pakk en pose bare for dem

Når du flytter hjem med barn, anbefales det at du setter sammen en spesiell pose eller boks for dem. Disse bør inneholde favorittlekene deres og det de vil ha med seg fra det gamle hjemmet til det nye. Disse gjenstandene blir ikke "pakket" eller lastet på varebilen. Ideelt sett vil den inkludere noen av favorittlekene og spillene deres for å sikre at de blir fullstendig underholdt under bilturen.

Denne vesken kan også inneholde pysjamasen deres, et teppe eller en pute og kanskje til og med et minne fra den gamle eiendommen, for eksempel en stein fra hagen eller et bilde av dem med vennene deres. For eldre barn og tenåringer vil det sannsynligvis inkludere et klesskift, en telefon eller nettbrett og en lader.

4. Planlegg deres nye rom med dem

Det er en god idé å la dem snakke om det nye huset og flyttingen, og fokusere på alt det positive. Å snakke om soverommet deres spesifikt er alltid en god måte å få dem til å føle at de har noe å si i det som skjer under prosessen.

Snakk om hvilken farge de vil at veggene skal ha, hvilket sengeteppe og gardiner de vil ha og hvor alle lekene deres kan gå. Avhengig av alderen på barna dine, kan du vurdere å la dem kartlegge rommene sine med tegninger, og angi hvor alle møblene deres skal gå.

5. Si farvel sammen

Barn blir raskt knyttet til omgivelsene. Kjennskap er trøstende for dem, så tanken på å forlate hjemmet deres kan være opprørende. Avhengig av alderen på barna dine under flyttingen, kan det være fint å la dem ta farvel med det gamle hjemmet og markere slutten på en epoke.

For en liten avslutning kan de skrive et brev til de som flytter inn etter deg, inkludert noen morsomme minner de har som er knyttet til eiendommen. Dette er en veldig fin måte å få barna til å mimre på og kan være en sunn form for å si farvel.

I løpet av dagene frem til flyttingen kan du til og med hjelpe barna dine med å lage en videodagbok av det gamle hjemmet. De kan bruke telefonen eller nettbrettet ditt, eller kanskje de har sin egen. Du kan gå rundt på eiendommen og ta opp hverandre og snakke om dine beste minner. Ikke bare vil dette hjelpe å si farvel, men det vil være et lite øyeblikksbilde i tid som du kan beholde for alltid.

6. Vær kreativ med flyttekassene

De siste dagene før eller til og med etter flyttingen kan være en forstyrrende tid. Rommene vil se litt nakne ut, det vil være klistremerker overalt, møblene vil kanskje ikke settes helt sammen igjen og det vil definitivt være fjell med esker. Dette kan noen ganger være foruroligende, spesielt for barn, så det er viktig at du holder positiviteten og moroa flytende.

Gjør det til noe som er spennende for dem. For eksempel, hvis du fortsatt holder på å pakke ut soverommet deres, late som at i stedet for å sove på en madrass på gulvet, er dere alle på camping. Du kan til og med tenke på å binde et laken over madrassen for å lage et hule. Har du fortsatt tomme flyttekasser, bruk dem!

Som julen har vist oss gang på gang, blir bokser ofte sett på som morsomme nye leker av små barn. Mens alle prøver å finne seg til rette i det nye hjemmet, kan du bygge et fort, lage et romskip, hva du og barna dine kan tenke på! Himmelen er grensen når det gjelder å bruke fantasien.

Hvor lang tid tar det for et barn å tilpasse seg et nytt hjem?

I gjennomsnitt kan det ta et barn omtrent 3 til 6 måneder å tilpasse seg en ny situasjon, avhengig av alder og personlighet.

Å seg et nytt hjem er ikke en eksakt vitenskap, og hvert barn vil tilpasse seg annerledes. Men jo mer forberedt og involvert de føler seg, jo raskere kan de tilpasse seg.

Ansette et pålitelig flyttebyrå

Vi håper denne artikkelen har vært nyttig for deg og har gitt noen nyttige tips for å hjelpe deg med å flytte hjem med barn. Som en del av flytteprosessen er det viktig å ansette et erfarent og kvalifisert flytteteam for å hjelpe med arbeidsmengden.

For å spare både tid og penger, ikke glem å sammenligne tilbud om flytting med SendAnbud.no Vi kan koble deg til opptil 6 verifiserte flyttebyråer i ditt lokale område, og hjelper deg med å spare opptil 50 % på kostnadene for flyttingen.

Flytting med barn - Se ulike tips