10 tips for flytting i Juletider

13.12.2021

Til tross for at det er en ganske krevende periode, kan julen faktisk være en travel tid for flyttefolk. Det krever mye mer planlegging og organisering!

Juleferien er en spennende tid på året, men de kan også være ganske stressende og dyre - enda mer hvis du må forholde deg til flytting. Å utsette flyttingen til etter nyttår kan virke som det enklere alternativet, men det medfører risiko for markedsfall og å betale høyere pris på eiendomsmeglere og gebyrer. Disse faktorene er ofte grunnen til at mange over hele Norge vil bestemme seg for å flytte i juletiden, til tross for de ekstra komplikasjonene.

SendAnbud.no jobber sammen med en rekke eiendoms- og finanseksperter for å lage nyttige og innsiktsfulle guider som vil hjelpe deg gjennom prosessen med å kjøpe og selge et hus. I denne artikkelen har vi samlet en liste med tips som hjelper deg med å planlegge julehusets flytting samtidig som du holder deg i feststemningen.

1. Lag en tydelig plan

Et av de største tipsene for å flytte over jul er å lage en klar og detaljert plan på forhånd. Tidsplanlegging kan ofte komme ut av kontroll når du flytter. Men jo raskere du får ting gjort, jo mer organisert blir du.

Hold en klar kommunikasjonslinje åpen med din eiendomsmegler og flyttefirma. Still så mange spørsmål som nødvendig, og sørg for at du er klar over trinn i prosessen du er på. Hvis du venter på et visst stadion av kjøpsprosessen, kan du begynne å lage detaljerte oppgavelister for deg selv slik at du er klar når du kan gå videre.

2. Start julehandelen tidlig

For å unngå ekstra stress og for å sikre at du ikke glemmer visse gaver, vil det være lurt å starte julehandelen tidligere enn du vanligvis ville gjort. Lag en liste i god tid og prøv å gjøre alle nåværende kjøp så snart som mulig. Hvis du har tid, kan du til og med pakke inn og distribuere dem før du begynner å pakke.

Hvis du flytter i løpet av juleuken, ikke glem å også gjøre julemathandelen din tidlig. Bestiller du maten på nett en måned i forveien, kan du få alt levert til ditt nye hjem akkurat i tide.

3. Organiser pakkingen

Ikke undervurder mengden av ting du har, og la definitivt ikke pakkingen stå i siste liten. Hvis du har store møbler som må demonteres, kan du begynne å organisere dem omtrent en uke før flyttedatoen.

Mange har mer lagret enn de tror, ​​samt masse julepynt. Å tømme hemsen og bli kvitt rot du ikke trenger vil gjøre pakkingen mye enklere. Husk å holde julepynten til side slik at den pakkes sist - når du flytter inn i ditt nye hjem blir det lettere å finne det og du kan begynne å pynte med en gang. Alle viktige dokumenter som fødselsattester, pass, fotoalbum og smykker bør oppbevares hos deg.

Forståelig nok kan pakkeprosessen ofte føles overveldende - det er derfor vi har satt sammen en liste over flyttetips for å gjøre disse jobbene mye enklere å administrere.

4. Bestill et flyttebyrå

Å flytte over julen kan noen ganger være komplisert på grunn av det farlige været og det faktum at mange bedrifter vil ha redusert bemanning. Dette er grunnen til at det anbefales at du ansetter et flyttefirma for å hjelpe deg med å flytte huset ditt.

I løpet av denne tiden av året kan flyttebyråer bli booket opp veldig raskt, så det er viktig at du sammenligner tilbudene for fjerning så tidlig som mulig for å sikre at du får den beste datoen for deg. Etter å ha valgt selskapet, prøv å holde kontakten med dem så mye som mulig for å sikre at flytteplanen går som forventet da problemer som vinterværsvarsler kan oppstå.

5. Forbered deg på dårlig vær

Vinteren er beryktet for sitt dårlige vær, spesielt nær jul. Mens utsiktene til en hvit jul er spennende for mange, kan det vise seg å være litt mer farlig for de som flytter. Før du flytter, sjekk værmeldingene og planlegg så mye som mulig. Snakk med ditt valgte flyttebyrå og diskuter planene deres for potensielle værrelaterte problemer.

Hvis mulig, prøv å skaffe grus eller salt- og snøskuffer for å hjelpe flyttebilen med å komme til eiendommen din. Siden vinteren betyr mye mer mørke, vil det også være lurt å ha noen lommelykter for hånden for å sikre en tryggere reise. Hold en bunt ekstra varme klær i nærheten og vær ekstra forsiktig når du flytter med barn, kjæledyr eller til og med planter.

Tips for å flytte hus i snøen

Mens mange drømmer om en hvit jul, når det kommer til flytting, kan snø bety en svært farlig reise. Hvis du vurderer å flytte over julen, bør du sjekke værmeldingene så tidlig som mulig for å hjelpe deg med å forberede deg på forhånd.

Hvis det er spådd snø under flyttingen, bør du:

  • Lei inn profesjonelle flyttefolk - Snø kan gjøre flytting ganske komplisert, og derfor anbefales det at du lar ekspertene håndtere prosessen. Ikke bare vil de ha passende pakkematerialer og kjøretøy for å sikre en tryggere reise, men de vil også ha den livsviktige erfaringen som trengs for å utføre en så vanskelig oppgave.
  • Salt og grus innkjørselen - For å hjelpe dine valgte flyttefolk, ta en spade og rydde utenfor hjemmet ditt for snø. Du bør også prøve å skrape veien eller tilsette salt for å hjelpe flyttebilene før de kommer.
  • Pakk varme klær - Ha en bunt med varme klær i nærheten for å sikre at du er helt tildekket under flyttingen. Jul betyr ofte fallende temperaturer, så det er alltid godt å ha en ekstra frakk eller ekstra hansker klar i bilen.
  • Beskytt gulvene dine - Prøv å bruke papp eller plastfolie for å beskytte gulvene i begge boligene, spesielt hvis du har teppe. Det vil være mange folk som går inn og ut, noe som betyr at det også kommer mye snø. Dette ekstra laget vil bidra til å beskytte gulvet ditt og gjøre det enklere å rydde opp.
  • Sjekk plantene dine - Hvis du flytter planter, vær ekstra forsiktig og sørg for at de har den nødvendige mengden sollys under reisen. Vær forsiktig når du losser dem, siden noen planter ikke liker vinterværet.

6. Lag en plan for barn og kjæledyr

Hvis du flytter med barn, bør du prøve å ordne barnepass på flyttedagen. Julen er en spennende tid, og derfor kan de bli overbegeistret eller til og med urolige ved tanken på å flytte hjem. Å organisere barnepass, muligens med venner eller familie, vil sikre et tryggere miljø slik at du ikke trenger å bekymre deg for å holde et øye med dem mens de løper rundt og utforsker det nye hjemmet.

Det vil også være en god idé å organisere for dyrene dine også, hvis du skal flytte med kjæledyr over julen. Å flytte kan gjøre mange dyr stresset, da de ofte har lyst på rutiner og kan bli engstelige når det blir forstyrret. Vurder å sende dem til noen du stoler på eller til en kennel for å gi mer komfort.

7. Beskytt dine verdisaker

En vinterflytting kan resultere i noen uventede farer som potensialet for snø og økt mørke. Dette betyr at det er enda viktigere at du beskytter verdisakene dine mens du flytter.

Under planleggingen til flyttingen, sørg for at alle familiens arvestykker, verdifulle eller skjøre gjenstander er låst opp før du begynner å pakke. Dette vil sikre mindre panikk på dagen og mindre risiko for at noe blir borte.

Det anbefales at du drar nytte av det valgte flyttefirmaets tilleggstjenester og ber dem om hjelp når du pakker. Hvis du foretrekker å pakke selv, kan de ganske enkelt gi deg de riktige materialene av høy kvalitet for å sikre at alle verdifulle gjenstander er helt trygge under transport.

Ha også med deg alle viktige dokumenter i bilen, for å sikre at de lett kan nås i en nødssituasjon. Dette gjelder også julegaver ettersom du må ha dem for hånden dersom du skal flytte i juleuken. Det kan være lurt å ha en festlig juleboks klar slik at alle gaver, pynt og leker lett kan finnes når du pakker ut i det nye hjemmet.

8. Kontakt leverandørene dine og betal regninger

Før du flytter, sørg for at du har gjort alle måleravlesningene dine for å få nøyaktige regninger. Ta kontakt med alle leverandørene dine noen uker før flyttingen og informer dem om din nye adresse. Sørg for at du gir dem mye varsel, da det siste noen ønsker i julen er å være uten vann eller strøm.

Sammenlign flyttebyrå

Spar opp til 50% av flytteutgiftene!

Vurdert  'Utmerket'  på  

9. Sjekk bilen din kvelden før du flytter

For å sikre at du er helt forberedt, ta deg tid til raskt å sjekke bilen din kvelden før flyttedatoen. Sørg for at bilen din har nok drivstoff til å komme deg til ditt nye hjem. Det kalde været kan ofte forårsake problemer med kjøretøy, så dette er enda viktigere når du flytter hjem over jul.

Hvis du tar offentlig transport i stedet, må du sjekke nettstedet for å se om det har oppstått noen forsinkelser i siste liten. Dobbeltsjekk tidspunktet du skal reise og sørg for at eventuelle billetter du har forhåndsbestilt fortsatt er gyldige.

10. Informer folk om din adresseendring

Fortell alle relevante personer om din adresseendring og sørg for at du registrerer deg hos din nye lege, tannlege og til og med veterinær. Ikke glem å også informere postkontoret slik at de kan omdirigere e-posten din.

Jobber flyttebyråer i julen?


Mange flyttefirmaer over hele Norge vil fortsette å jobbe over julen, selv om de vanligvis vil ha redusert bemanning og færre ledige datoer. De fleste bedriftene vil drive frem til julaften. Etter denne datoen vil de vanligvis gjenoppta virksomheten neste uke eller etter nyttår.

10 tips for flytting i Juletider